Nettsidetrender og webdesign 2018

torsdag 28 desember, 2017

Hver designer er svært interessert i å være oppdatert med de siste nyhetene og løsningene innen dette feltet, og det er også nødvendig å vite om dagens trender og spesielt nettsidetrender. Her lister vi noen trender som vi tror er på vei opp.

Nettsidetrender 2018:

 • Geometriske former.
  Mønstre, linjer og sirkler vil fortsette å være fremstående elementer på en nettside.
 • Lyse farger.
  Materiell og flat design kombinerer perfekt med en mer kraftig design. Farveoverganger er blant de moderne trenderne i moderne design.
 • Unike og personlige bilder og grafikk.
  Her finnes det stor og uoppdaget potential! Glem generiske nettsider med “stock-photos”.
 • “Mobile first”.
  Denne trenden vil ikke være ny i 2018, men mobiltelefoner er nå offisielt den primære enheten som brukes til nettsurfing. Det blir viktigere å levere effektivt og kvalitativt innhold for den mindre skjermen.
 • Video. Et bevegelig bilde fanger automatisk brukerens oppmerksomhet. Selv om videoen er langt fra ny, er den et allsidig medium og stadig flere nettsider og sosiale medier legger vekt på video og bevegelige bilder. Det kommer til å bli en enda større trend i 2018.
 • Minimalistisk og enkelt.
  Tiden er forbi for fancy og overdådig design. Selv bilder har havnet i skyggen. Nå skal alt på en hjemmeside være der med formålet å øke konverteringer. Vi legger ikke til animasjoner bare for det visuelle sin skyld, men bruker heller fete og uttrykksfulle typsnitt.

I tillegg til den vanlige responsive nettsiden, bør et design være unikt. Webdesign er svært dynamisk, det som kunne anses som frisk og moderne for mange år siden, kan i dag virke helt utdatert. Derfor er det svært viktig å være oppmerksom på og kjenne til banebrytende trender og overvåke endringer som oppstår. Hver designer bør forstå at det er en kontinuerlig prosess å skaffe seg nye ferdigheter og kunnskaper.

 

Lurer du på hvordan du skal starte eller bygge videre på din nettsatsing? Ta kontakt med oss for en prat!